28-04-24 – Cyclo Haacht

Zondag 28 april 2024 nodigt VNZ uit voor een schitterende fietsuitdaging ten voordele van Kom op tegen Kanker. 100 km of 60 km voor de cyclosportieven en 40 km voor de gezinnen, het aanbod ligt voor het kiezen.
De 100 km heeft een vlakke aanloopzone gedurende 15 km, kiest dan 45 km over golvende wegen en brengt een vlakke terugkeer vanaf het Kasteel de Merode in Westerlo over 40 km. Na Wakkerzeel gaat het naar de 17 de eeuwse Watermolen Van Dooren aan Dijle. Langs de Rotselaarse Vistrap wordt het natuurgebied De Gevel bereikt. Vanaf Wezemaal lonken de golvende wegen. Het Hellegat ▲, de Kriesberg ▲ voorbij Nieuwrode en de Houwaert ▲ voorbij Schoonderbuken laten toe Scherpenheuvel te bereiken. Vanuit Zichem langs de treinbedding wacht Grasbos ▲ na 42 km. De trip trekt door naar Molenstede, Averbode en Blauberg. Met de Hertberg ▲ ligt de laatste prik voor de wielen op weg naar Westerlo. De westwaartse terugkeer verloopt over Heultje, Westmeerbeek, Houtvenne en Begijnendijk. De Bolloheide en het Keerbergse Meer ronden de uitstap af.

Over 60 km totaal andere wegen fietsen de deelnemers naar de Vaartdijk. Na Kampenhout Sas wordt een lus gemaakt naar Schiplaken. Richting Muizen volgt een tweede passage aan de Vaart. Door het Mechelse Broek en de Bruine Beekvallei ontdek je de groene long ten oosten van Mechelen. 2 pittige hellingen – de Heuvel ▲ in Putte en de Balenberg ▲ – kleuren het profiel van te track. Over rustige wegen door Betekom, Werchter en Wakkerzeel komt Haacht terug in zicht.

mogelijkheid tot deelname aan spaghetti-festijn achteraf