09-05-24 – Cyclo & VTT Pollare

Ninove Cycling Team en de VZW Schoonderhage slaan opnieuw de handen in elkaar voor de 16° editie van de Ronde Van Schoonderhage. Dit jaar gaat alles door op Donderdag 9 mei a.s. (O-L-H-Hemelvaartdag), plaats van afspraak is de Schuitstraat in Pollare (aan de Dender).
Dit fiets- en wandelevent is ondertussen uitgegroeid tot een sportief begrip in de Denderstreek. De volledige opbrengst gaat ook nu weer naar de VZW Schoonderhage = opvang, begeleiding en huisvesting van volwassenen met een mentale beperking.

Het programma bestaat uit diverse delen en vangt reeds aan vanaf 7.30 uur. Er zijn de uitdagende cyclotochten van 55 en 85 km : deze gaan naar de ‘poorten van de Vlaamse Ardennen’ en worden gereden langs verkeersluwe wegen. Er is de mountainbiketocht van 50 km doorheen het mooiste van de Denderstreek en verder zijn er ook nog de fietstocht voor families van 25 km alsook de wandeltocht in de omgeving van het pittoreske Pollare van ongeveer 7km. Er is dus voor elk wat wils.
De organisatoren voorzien op elke tocht een goede bevoorrading en ook na de tochten is er ruime mogelijkheid tot bijpraten met een hapje, een drankje en een vleugje muziek op het tuinterras aan de Dender.
De organisatoren rekenen opnieuw op een talrijke aanwezigheid : sportievelingen maar ook minder sportieve sympathisanten zijn van harte welkom.