20-11-22 – VTT Geraardsbergen

De achtste editie van de Camelonride VTT pakt uit met een opvallende street-eye-cactcher. Kosten noch moeite zijn gespaard om van dit mountainbike event regio Geraardsbergen een echte voltreffer te maken. Uitvalsbasis is het Provinciaal Domein De Gavers waar een ruim facilitair aanbod is.

Met een 33 en 52 km parkoers krijgt de biker ongeveer 750 htm gepresenteerd. Die golvende wegen zochten de clubleden uit de regio Lierde-Geraardsbergen op de grens van het Pajottenland en de Denderstreek.

Paradepaardje van het event is de Bosberg off-road door het bos. Weervoorspellers geven nu al aan dat Vlaanderen een schitterend herfstweer mag verwachten, dus wordt het een unieke kans om deze spectaculaire off-road zone eens te beleven.

Maar de Cameleon Ride heeft nog veel troeven waarvan we graag een bloemlezing geven. De Onkerzeelse Kerkberg, de Zavelberg, en de Hallekim zijn prachtige off-roads. De Roost, de Congoberg en zijn broertje de Huismansberg, Dorekens, Dries en Roost maken onderweg de verzuring stillaan los. Geniet tijdens het biken van de heerlijke passages door het Raspaillebos, het Kluysbos, het natuureducatief domein De Helix en het Arduinbos. Klimmen is soms afzien maar de prachtige downhills komen in deze unieke regiotocht ruimschoots aan bod. En oh ja in volle finale mag één klepper niet ontbreken: vanuit het Duivenstraatje over de Markt en de Vesten op de stenen naar de top van Kapelmuur. Voor de korte tocht zijn enkele lussen weggeknipt.

Gravelzone in het domein de Helix

Zondag 20 november 2022 – Cameleon Ride VTT Geraardsbergen – Provinciaal Domein De Gavers, Onkerzelestraat 280, Geraardsbergen – 33-52 km: 8.00-11.00 – info: Gunter Vanden Neucker, 0476 91 61 64, gunter.vanden.neucker@telenet.be,
www.cameleonbiketeam.be