RANKING ELITE

RANKING BRIEK / RANKING VICTOIRE

De Vlaamse rankingen Briek voor Elite Heren en Victoire voor Elite Dames
is idee van FLANDRIEN.BE
OVERLEVEN VAN STAEYEN & WOUTERS DE KLASSIEKERS?

Met een seizoensfinale vol klassiekers en weinig andere koersgelegenheid staan de Tarteletto-boys Michäel Van Staeyen en Enzo Wouters voor spannende weken. Niet startgerechtigheid in de Binck Bank Tour met hun team was het puntengewin van Florian Sénéchal, Tim Merlier, Jasper Philipsen, en uiteraard Mathieu Van der Poel een stevige bedreiging voor de twee ploegmaats en voor de andere renners in de top van Vlaamse Briek-ranking.
Maar in interclubwedstrijden  in Berlare en Ichtegem met mooie ereplaatsen van Gianni Marchand en Lennert Teugels en een zege van Elias Van Breussegem in Nieuwrode graaiden de jongens van teamleader Peter Bauwens zo veel mogelijk mee in het slot van dit coronajaar.

hier de volledige Briek-ranking op 5 oktober

Michel Van Staeyen sterk aan de leiding

Met drie mooie ereplaatsen in stevige profwedstrijden heeft Michaël Van Staeyen zijn score opgedreven voorbij teammaat Enzo Wouters. Ook Gil D’Heygere blijft elk puntengewin gebruiken om de oprukkende Tim Merlier op afstand te houden. In de Binck Tour zal Merlier zeker nog komen opzetten in de eerste oktoberdagen.
Strijd verzekerd in de ganse maand oktober.


bekijk de actuele Briek ranking

Valerie Demey sterk in september

Met amper vijf wedstrijden in gans de maand september en drie ereplaatsen is Valerie Demey op weg om de Victoire titel 2020 binnen  te halen. Amper nog acht wedstrijden – waarvan 7 met de Europese toppers – moeten Demey  in staat stellen nog een boeket aan punten te verzamelen om haar seizoen succesvol af te ronden.  


volledige ranking Victoire


bekijk de actuele Victoire ranking

Op basis van de uitslagen van de vrouwen- en mannenwedstrijden in Vlaanderen wordt door Flandrien.be een ranking opgemaakt na elke wedstrijd. Voor de elite mannen noemt de ranking BRIEK en voor de elite vrouwen noemt de ranking VICTOIRE.
De ranking wordt opgesteld op basis van elke wedstrijd met aankomst in Vlaanderen zoals vermeld op de website van Cycling Vlaanderen.
Elke koers telt mee voor het tienvoud van de afstand: 180 km = 1800 punten voor de winnaar, de tweede verliest 100 punten en elke volgende plaats verliest telkens 50 punten extra, telkens te vermeerderen met 1 punt per seconde achterstand in de uitslag.
Van de Ronde van Vlaanderen tot de lokale kermiswedstrijd wordt in rekening gebracht en alle renners ongeacht hun contractstatuut of nationaliteit worden opgenomen in  de ranking. Wedstrijden voorbehouden voor mannen elite zonder contract of beloften worden niet opgenomen.
Tijdritten worden eveneens geteld maar voor het vijftigvoud in plaats van het tienvoud. Eindklassementen van rittenkoersen worden niet meegerekend aangezien de ritten met hun tijden reeds verrekend zijn in de ranking.

In 2020 is er geen prijzenpot voorzien aan de ranking.