RANKING ELITE

RANKING BRIEK / RANKING VICTOIRE

De Vlaamse rankingen Briek voor Elite Heren en Victoire voor Elite Dames
is idee van FLANDRIEN.BE

DAVIDE BOMBOI WINT EN WORDT BRIEK-LEIDER
30-07-2020


volledige BRIEK ranking van FLANDRIEN.BE 30-07-2020
Valerie Demey wordt nieuwe Victoire leidster
27-07-2020
bekijk de actuele Victoire ranking

Op basis van de uitslagen van de vrouwen- en mannenwedstrijden in Vlaanderen wordt door Flandrien.be een ranking opgemaakt na elke wedstrijd. Voor de elite mannen noemt de ranking BRIEK en voor de elite vrouwen noemt de ranking VICTOIRE.
De ranking wordt opgesteld op basis van elke wedstrijd met aankomst in Vlaanderen zoals vermeld op de website van Cycling Vlaanderen.
Elke koers telt mee voor het tienvoud van de afstand: 180 km = 1800 punten voor de winnaar, de tweede verliest 100 punten en elke volgende plaats verliest telkens 50 punten extra, telkens te vermeerderen met 1 punt per seconde achterstand in de uitslag.
Van de Ronde van Vlaanderen tot de lokale kermiswedstrijd wordt in rekening gebracht en alle renners ongeacht hun contractstatuut of nationaliteit worden opgenomen in  de ranking. Wedstrijden voorbehouden voor mannen elite zonder contract of beloften worden niet opgenomen.
Tijdritten worden eveneens geteld maar voor het vijftigvoud in plaats van het tienvoud. Eindklassementen van rittenkoersen worden niet meegerekend aangezien de ritten met hun tijden reeds verrekend zijn in de ranking.

In 2020 is er geen prijzenpot voorzien aan de ranking.