RANKING ELITE

RANKING BRIEK / RANKING VICTOIRE

De Vlaamse rankingen Briek voor Elite Heren en Victoire voor Elite Dames
is idee van FLANDRIEN.BE
Valerie Demey versterkt leidersplaats in Waregem

volledige ranking Victoire na TT Waregem


Armoede troef voor onze eliterenners

Zoek niet naar een update van de Briek-ranking voor onze elite heren. Was er voor de dames nog de tijdrit in Waregem, voor de elite heren was er in Vlaanderen geen aanbod. Rutger Wouters sprokkelde een zege in de open categorie in Wallonie en in Hoedekenskerke – Zeeland was Joeri Lambrechts de beste. Bij de dames wist Evelien Debboudt een zege in de vrije bonden te verzilveren. Ongeziene armoede in het Vlaamse koersaanbod. Gelukkig komt er deze week weer meer aanbod op de Vlaamse wielerkalender want heel wat profs zullen te weinig koersritme hebben om binnenkort de nationale titelstrijd aan te gaan in Anzegem


VALERIE DEMEY & FLORIAN SENECHAL 
Victoire & Briek leiders
in FLANDRIEN.BE-ranking eind augustus

bekijk de actuele Victoire ranking


bekijk de actuele Briek ranking

Op basis van de uitslagen van de vrouwen- en mannenwedstrijden in Vlaanderen wordt door Flandrien.be een ranking opgemaakt na elke wedstrijd. Voor de elite mannen noemt de ranking BRIEK en voor de elite vrouwen noemt de ranking VICTOIRE.
De ranking wordt opgesteld op basis van elke wedstrijd met aankomst in Vlaanderen zoals vermeld op de website van Cycling Vlaanderen.
Elke koers telt mee voor het tienvoud van de afstand: 180 km = 1800 punten voor de winnaar, de tweede verliest 100 punten en elke volgende plaats verliest telkens 50 punten extra, telkens te vermeerderen met 1 punt per seconde achterstand in de uitslag.
Van de Ronde van Vlaanderen tot de lokale kermiswedstrijd wordt in rekening gebracht en alle renners ongeacht hun contractstatuut of nationaliteit worden opgenomen in  de ranking. Wedstrijden voorbehouden voor mannen elite zonder contract of beloften worden niet opgenomen.
Tijdritten worden eveneens geteld maar voor het vijftigvoud in plaats van het tienvoud. Eindklassementen van rittenkoersen worden niet meegerekend aangezien de ritten met hun tijden reeds verrekend zijn in de ranking.

In 2020 is er geen prijzenpot voorzien aan de ranking.