RANKING ELITE

RANKING BRIEK / RANKING VICTOIRE

De Vlaamse rankingen Briek voor Elite Heren en Victoire voor Elite Dames
is idee van FLANDRIEN.BE
ENZO WOUTERS NADERT MET TARTELETTO -TIGERS
13-07-2020


BEKIJK DE VOLLEDIGE RANKING BRIEK 13072020
FEMKE VERSTICHELEN & MIEKE DOCX  in top drie van VICTOIRE ranking
11-07-2020

BEKIJK DE VOLLEDIGE RANKING VICTOIRE 20200711


FLORIAN SENECHAL PAKT DE LEIDING IN BRIEK RANKING
07-07-2020

BEKIJK DE VOLLEDIGE BRIEK RANKING 20200707

Femke Verstichelen komt in top 10 Victoire

Met een zesde plaats in de regionale wedstrijd van Outryve werkt de Oost-Vlaamse Femke Verstichelen zich als enige Belgische renster naar de top tien van de Victoire ranking. Niemand uit de top 20 stond aan de start en daardoor wist winnares Franziska Koch zich in de top van de ranking te wurmen. Marta Bastianelli blijft uiteraard autonoom leider.

Fabio Jakobsen sprint naar de eerste plaats en Briek-leider

De Grote Prijs Jempi Monsere in Roeselare was voorbestemd voor een zege van Fabio Jakobsen. De Nederlandse kampioen wist door de regenbuien door zijn positie in de finale te handhaven en vloerde er de ploegmaats Thimoty Dupont en Alfdan De Decker van Circus-Wanty-Gobert.

In het klassement springt Jacobsen naar de leiding voor Jasper Stuyven. Opvallende top-vijf renners zijn Enzo Wouters van Tareteletto-Isorex-Superano en Alfdan De Decker van Circus-Wanty-Gobert. Zij haalden in de kermiskoers van Wanzele deze week reeds een ereplaats.

Jordi Meeus komt top 20 binnen na zege in Wanzele

Marta Bastianelli met 2 maal podium leidt Victoire

Kasper Asgreen zegeviert en Stuyven weekendsterkste na Kuurne

Met een slopende solo op weg naar Kuurne wist de Deceuninck Quick-Step pion de zege binnen te halen. Maar opvallend in de spits rijdende Jasper Stuyven was ook in de sprint nog heel sterk en wordt afgetekend leider in de Briek-ranking. Jurgen Roelandts staat tweede.

Ranking Elite Heren na Kuurne-Brussel-Kuurne

Jasper Stuyft in Briek-stijl
Met een zeer attente finale in een Flandrien-weertje wist Jasper Stuyven zich tot winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad te kronen. Dat hij daarvoor tot aan de streep moest wedijveren met Yves Lampaert die met Tim De Clercq de finale gekleurd heeft, maakt het voor de Trek-Segafredo kopman één van de meest waardevolle en zeer verdiende zeges uit zijn loopbaan.
Met Kuurne-Brussel-Kuurne als weekendfinale wordt het uitkijken wie de meeste punten graait in het openingsweekend.

Annemiek Van Vleuten opent Victorieus
De wereldkampioene heeft met een solo vanop de Muur van Geraardsbergen op een imposante wijze haar intrede gedaan in het Vlaamse wielerseizoen. Beste landgenote Valerie Demey eindigt op meer dan 4 minuten. Kelly Van Den Steen werd als allerlaatste op ruim zeven minuten de 2 de Belgische. Voor de Victoire-ranking komen geen van beiden in aanmerking.
Met nog 2 wedstrijden in het openingsweekend Brussel-Opwijk en de Omloop van het Hageland kan de ranking vanaf maandag nog alle kanten op .

VICTOIRE RANKING 20200229

Op basis van de uitslagen van de vrouwen- en mannenwedstrijden in Vlaanderen wordt door Flandrien.be een ranking opgemaakt na elke wedstrijd. Voor de elite mannen noemt de ranking BRIEK en voor de elite vrouwen noemt de ranking VICTOIRE.
De ranking wordt opgesteld op basis van elke wedstrijd met aankomst in Vlaanderen zoals vermeld op de website van Cycling Vlaanderen.
Elke koers telt mee voor het tienvoud van de afstand: 180 km = 1800 punten voor de winnaar, de tweede verliest 100 punten en elke volgende plaats verliest telkens 50 punten extra, telkens te vermeerderen met 1 punt per seconde achterstand in de uitslag.
Van de Ronde van Vlaanderen tot de lokale kermiswedstrijd wordt in rekening gebracht en alle renners ongeacht hun contractstatuut of nationaliteit worden opgenomen in  de ranking. Wedstrijden voorbehouden voor mannen elite zonder contract of beloften worden niet opgenomen.
Tijdritten worden eveneens geteld maar voor het vijftigvoud in plaats van het tienvoud. Eindklassementen van rittenkoersen worden niet meegerekend aangezien de ritten met hun tijden reeds verrekend zijn in de ranking.
In 2020 is er geen prijzenpot voorzien aan de ranking.