Flandrien XL

unitas leeuwkampshirt 2014 flandrien.be.cdr

FLANDRIEN XL is een selectie van de betere recreatieve fiets- en mountainbike organisaties in Vlaanderen. FLANDRIEN XL houdt in dat deze fietsclub zelf zorgt voor een uitgebreide aankondiging op zijn eigen website. In die aankondiging zit een uitgebreide technische informatie over de ritten, de parkoersbeschrijvingen en meestal ook de gpx-bestanden voor de de diverse ritten. Bij het fietsevent tref je ook een banner aan die je onmiddellijk naar deze passende info laat surfen.

blancolijn
MET FLANDRIEN  XL IN DE KIJKER

De inrichters van fietstochten hebben het reeds duidelijk gemerkt. Het organisatielandschap is de laatste jaren gevoelig veranderd. Krachtige evenementenbureau’s hebben het populaire fietsen ontdekt als een medium om  goed geld te verdienen. Stevige deelnameprijzen en een goed geoliede marketingcampagne hebben hen geen windeieren opgeleverd. Bestaande goed verzorgde fietsorganisaties die jarenlang werden op touw gezet door actieve fietsclubs worden plots geconfronteerd met zware concurrentie. Hun goede reputatie wordt in één klap de enige troef die zij overhouden.
Met onze website http://www.flandrien.be  hebben we een alternatief platform ontwikkeld om de fietsclubs te ondersteunen. Flandrien.be biedt deze service aan en heeft ook de ambitie om dat te blijven doen. Dit is een duidelijke keuze die enkel kan vlot functioneren in samenwerking met de Vlaamse fietsclubs.
blancolijn

LINK NAAR FIETSEVENTS MET UITGEBREIDE WEB-INFO
Flandrien.be is er voor de fietsclubs. Maar wat de site aanbiedt wordt niet alleen een succes met wat we zelf online zetten. De intentie van Flandrien.be is de web-marketing van de organiserende fietsclubs mee te ondersteunen. Door de uitgebreide info die clubs zelf online zetten te bundelen op één site over de federaties heen bereiken we een zeer stevig doelpubliek.
Wat verwachten we van de fietsclubs om deze link te bekomen:
beschikken over een eigen clubsite waar we de organisatie aangekondigd zien met geactualiseerde gegevens
uitgebreide online parkoersbeschrijving door o.a. parkoersfiches, gpx bestanden, – het is de bedoeling dat de deelnemer vooraf te weten komt waar de tocht heen gaat en hoe moeilijk of hoe vlak de tocht is.
uitgebreide online info omtrent de randfaciliteiten en randinformatie ( douches, fietsparking, bevoorrading, opname in fietschallenges, tractaat bij terugkeer, tombola, hellingen, boszones, passage van natuurgebieden…… )
een infoflyer met de kerngegevens van de tocht – deze mag sterk visueel zijn
De bovenstaande lijst is geen vast stramien maar wel een handleiding voor Flandrien.be te bekoren om uw link online te zetten. In de voorbije maanden hebben we heel wat clubsites ontdekt die zich beperken tot het online zetten van een infoflyer. Voor Flandrien.be moet het duidelijk iets meer zijn!
blancolijn