21-05-23 – Cyclo Nossegem

De Airport Classic mag in de cyclotochten-wereld wel een buitenbeentje genoemd worden. Wie slaagt er in een dergelijke exclusieve passage te maken op Brussel Airport? Dat in combinatie met een toertocht in de Druivenstreek heeft de 100 leden tellende fietsclub een prachtige VWB-semiklassieker.

Brabantse Klimklassieker

Als je op 100 km 1500 hoogtemeters presenteert mag je deze Airport Classic catalogeren in de top van de regionale events. Intro van de tocht langs de spoorwegas naar Veltem, door het Bertem- en Grevenbos naar Terbank, de duik naar een reeks hellinkjes bij Egenhoven, afgerond met de Weibergklim kan je na 22 km de afdaling naar Neerijse maken. Langs Sint-Joris-Weert en Sint-Agatha-Rode komt met de Smeysberg de eerste passage in Huldenberg er aan. Even bijtanken en hop met de beentjes naar de Koxberg. Door Terlanen en de Schaatsbeekbossen op weg naar de Bergstraat in Tombeek. Net na halfweg wacht de Hagaard in Overijse. Het Schavei en de Ijzerstraat leiden naar de rand van het Zoniënwoud. Daar ligt Duisberg op weg naar de tweede passage in Huldenberg. De Vossemberg opent de resterende 30 kilometer. Na Leefdaal volgt het Hogenbos als laatste stevige klim. Via Everberg, Erps en Humelgem begin je aan de ereronde op Brussels Airport.

alle gpx-en van de tochten online op de site van de organisator

Zondag 21 mei 2023 – Cyclo Airport Classic Nossegem – Voetbalterrein SK, Melsbroekstraat, 1930 Nossegem – 20-35 km: 7.30-12.00, 60-80-100 km: 7.30-10.00 – info: www.vc-nossegem.be, vc.nossegem@gmail.com