20-05-23 – Cyclo & VTT Geraardsbergen

.

Zaterdag 20 mei 2023 – Cyclo & VTT Altebra Muur Classic Geraardsbergen – Bedrijfshal Altebra, Hasseltkouter 53, 9500 Ophasselt-Geraardsberen – Cyclo 25-40-60 km: 8.00-13.30, 95 km: 7.30-11.30, 130 km: 7.30-10.30, VTT 25-40 km: 8.00-13.30, 60-80 km: 8.00-11.30 – Info: Fietsclub Unitas, Joan Broeckaert, 0473 45 22 00, fietsclub.unitas@gmail.com

.

LM Classic met schitterende cyclo omlopen

Wie afzakt naar Ophasselt bij Geraardsbergen voor de LM Classic van fietsclub Unitas krijgt waar voor zijn geld. Bescheiden deelnameprijzen en een topevent voor fietsers en mountainbikers, gevolgd door een heuse Vlaamse Kermis.

De cyclotochten 130 en 95 km rijden dwars door het Pays des Collines naar de uniek toegankelijke kasteelsite van La Berlière in Houtaing. De Koestraat in Parike opent het klimfestival. De lus Bergstraat in Everbeek-boven gevolgd door de lange uitloper op de Motte aan het Livierenbos van Flobecq introduceren de Henegouwse heuvels. In het Bois d’Hubermont ligt de top van Semenil. Vanuit Buissenal terug het bos in over de Haut-Breucq. Langs het uitgestrekte Berlière-bos bereik je de inrijlaan van het kasteel. Midden de 3 kilometer privé-weg ligt het kasteel en de bevoorradingspost.

passage in het kasteeldomein La Berlière in het Waalse Houtaing

“La Vallée du Tenre” door Bouvignies, Rebaix en Isières zijn ronduit schitterende landelijke wegen. De Ferme Deportemont verandert het profiel. Bois-de-Lessines en Acren-Bois zijn al een stuk lastiger. Boureng is de laatste Waalse klim.

Het menu wordt verder gekruid door de Zuid-Oost-Vlaamse heuvels: de Buizemont en de Kapelmuur leiden naar de ravito in de schaduw van de Oudenberg.

passage op de Muur van Geraardsbergen

Met de Bosberg en de Oulsberg (Congobergflank) fiets je een stukje in het Pajottenland. De oplopende weg naar Waarbeke brengt de fietsers terug boven de Dendervallei. Door Grimminge, Idegem, Appelterre, Eichem, Outer en Aspelare nadert de tocht zijn einde. De Beverberg en de Gapenberg sluiten het klimwerk van deze top classic af. Waar is dat feestje?

De 95 km knipt de lus over de Bosberg en de Congoberg, evenals de lus van uit Idegem naar Aspelare. De 60 km kiest na de Koestraat rechtstreeks de weg naar Deux-Acren. Na Idegem gaat het rechtstreeks naar Ophasselt. De 40 km fietst in Everbeek reeds direct de Ninoofse lus.

passage aan de oevers van de Dender

PARCOURSGPX CYCLO ONLINE

MTB OP EN ROND DE MUUR

De Altebra Mountainbiketochten hebben een jarenlange traditie. Hoofdschotel is de klim op de Muur die al na 9 km opduikt. De flanken van de beruchte Oudenberg worden nog enkele keren aangedaan in de 80 km tocht. Enkele km verder is er de pittige Onkerzeelse Kerkweg, gevolgd door de zware Smelterij klim. Die brengt je terug op de top van de Oudenberg, waar de bevoorrading is.

De Muur – magische beklimming in de Altebra Classic


Met die versterking kan de geoefende MTB-er naar de Stikte, dat is de opwarmer voor de Noremansberg in Galmaarden. De Bruinsbroek is de derde off-road klim rond de Bosberg vooraleer je door het Raspaillebos naar de Dendervallei afdaalt. Het Beaupré heeft zijn naam niet gestolen met mooie uitgestrekte velden en kronkelende paadjes. Een stukje Denderpad tussen Grimminge en Zandbergen gaat snel over in een nieuwe klimzone.

De MTB tochten slingeren door het golvende Denderlandschap

De Roost, de Puitenkasj en de Weversberg in Pollare zullen ongetwijfeld de kleinste versnelling doen aanspreken. Gelukkig komt er nadien een heerlijke passage langs de Pollarebrug, de Eichemse Wildermolen, en de dubbele kasseistrook Kapittel en Luipendael. De stekelige klim op de Groeneweg in Lebeke luidt de finale in over de open velden op de Kam met prachtige gravelzones. Voorbij de Beverbeek resten nog de Wijmenier en natuurgebied Moenebroeken om het feest in Altebra-hallen te ontdekken

ALTEBRA MTB GPXEN ONLINE

ALTEBRA CLASSIC = VLAAMSE KERMIS

De bedrijfsleiding van Altebra – Europees toonaangevend bedrijf in industriële brandbeveiliging – zorgt naar aanleiding van de Altebra Muur Classic voor een stevig feestje in de bedrijfshallen. Met optreden van de iconische volksmuzikanten ” De Helaasheid der Zingen” wordt deze fietsdag een feestdag voor fietsend Vlaanderen.

infofiche organisatie

sfeerfoto’s 2021sfeerfoto’s 2022

meer info over de LM Classics