01-05-23 – Cyclo Zandbergen

Maandag 1 mei 2023 is ex-nationaal kampioen en gedreven jeugdcoach Ferdi Van Den Haute gastheer voor de Fietstocht van Kom op Tegen Kanker in Zandbergen. Gesteund door de lokale Eldoradofietsers is deze happening een vaste trekpleister in de buurt van Geraardsbergen.

De toertochten trekken over glooiende wegen van Henegouwen en laten bewust de ronkende hellingen uit de regio opzij liggen. In ruil fietst de deelnemer door een stukje van het prachtig verkeersarme noorden van Wallonië. Na het oprijden uit het Denderdal door Nieuwenhove trekt de toertocht langs het landgoed van Steenhault in Vollezele.

De 100 km rijdt Wallonie binnen over de Mottenberg door Heikruis en de Caremberg die zich beperken tot “vals plat”. De imposante “Drêve de la Chapelle” door het bos van Petit-Enghien wijst de weg naar de Zennevallei. De oversteek van het water bij “le Moulin d’Houx” kon het decor zijn voor een schilderij van Breughel. De Haut Bocquet bij Steenkerque in open veld is een opwarmertje voor de klim door het Bos van Saint-Marcoult.

De historische afspanning op de N57 “le Noir Jambon” brengt u door de regionale bossen en hun kasteeldorpen die getuigen van rijke verledens. Vanuit Thoricourt naar het Chateau de Morval in Lombise en het kasteel van Fouleng is de terugweg aangevat. Heerlijke kleine dorpjes als Gibecq, Gondregnies en Bassilly effenen het pad naar de Dendervallei. Lichtere heuveltjes kleuren de finale op Manhove en Potembeek. Eens in Viane rest enkel de Meidries als uitloper van de Bosberg om de afzink naar Zandbergen aan te vatten.

Wie de 75 km kiest neemt bij Rebecq de doorsteek naar Bassilly over Hoves. De 50 km trekt via Tollembeek naar Sint-Pieters-Kapelle naar Labliau naar Bassilly.

Maandag 1 mei 2023 – Cyclo GP Ferdi Van Den Haute Zandbergen – Café Eldorado, Lindeveldstraat 30, 9506 Zandbergen – 25 km: 12.00-14.00, 50-80-100 km: 8.00-10.00 – info: www.eldoradofietsers.be, Geert Van den Hole, 0468180982, vandenholegeert@gmail.com

alle definitieve gpx-en staan online vanaf zaterdag 29 april