19-03-23 – Cyclo Avelgem

Zondag 19 maart 2023 organiseert Team Bidon een top fietsevent in de Vlaamse Ardennen en het Pays des Collines. Dit met als achtergrond wat centen te vergaren voor hun deelname aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker.

Toprit 110 km met 1000 htm
op de grens van West- & Oost-Vlaanderen en Henegouwen

Op zoek naar een fietsevent met de allures van een top klassieker? Afspraak op zondag 19 maart in Avelgem. Onze redactie kon de de omlopen inkijken. Voor de 110 km krijg je als intro de Tiegemberg, pik je een stukje kasseien van de Varent in Kaster en fiets je naar Nukerke over de klim van de Kortekeer.

Heerlijke passage door Pays des Collines

Aan de ravitopost voor de 50 km laten de 110 km rijders iedereen afslaan en rijden naar een korte passage op de stenen van de Steenbeekdries in Etikhove. De Ladeuze en de Wolvenberg volgen snel. Vlotte kasseitjes in de Weldense Vleesstraat leiden naar de klimmetjes in Sint-Denijs- en in Sint-Blasius-Boekel. Idem dito voor de klimmetjes naar Sint-Kornelis- en Sint-Maria-Horebeke. Na de duik van de Varent in Mater wacht de beklimming van de Stokstraat in Schorisse. Daar komen de 80 km-rijders via de Kerkemberg en de Heideklim mee aansluiten op weg naar de bevoorrading in Brakel.

Brakel verlaten de fietsers vanuit het dal, dus klimmen ze op de Opbrakelse Leinstraat tot de top van de Mont des Rhodes in Flobecq. Dit is de opwarmer voor de Paillart in het bos van D’Hoppe. Na “La Houppe” beginnen de hoogtemeters door te wegen.

Tijd om het prachtige gehuchtje Louise-Marie door te fietsen. Met Terbeke en Boelaert heb je geen vlakke wegen op weg Nukerke. Vandaar iedereen samen terug naar Avelgem. De pittige weg op Tenhole leidt naar de top van de Hotond. De afdaling van de Klijpe geeft deel 2 in Henegouwen aan via Russegnies, Amougies, en Orroir. In Escanafles wordt de brug over de Schelde het signaal om uit te bollen.

Zondag 19 maart 2023 – Cyclo Geef Ma Buzze Tegen Kanker Avelgem – Sint-Jan Berchmansmiddenschool, Leopoldstraat 27, 8580 Avelgem -familietocht 28-52- 82-110 km: 9.00 – info: Team Bidon, 0478 55 87 via de51, ndecoster@hotmail.com