29-01-23 – VTT Zwalm

Zondag 29 januari 2023 staat voetballend WIK Boekel zijn accommodatie in functie van hun winter mountainbike tocht. De tweede editie is grotendeels hertekend door de 6 die-hard mtb-ers van de club. Na de start door landelijke ruilverkavelingswegen begint in de buurt van de Paddestraat het echte off-road werk. De kasseien vermengd met veldwegen, bosjes en vijverboorden tot een stukje van het Jan De Lichte pad lijden naar de Vollander-gravelzone die 2 eeuwen gesierd werd door een statige populier boven het landschap.

Aan deze achterdeur tot Strijpen gaat het snel naar het bos van Sint-Goriks-Oudenhove waar de bevoorrading opgesteld staat. De 25 km maakt hier de doorsteek richting Boekel. De 40 km trekt stevig verder. De Steenbergse bossen vergen de beter geoefende mountainbikers. De flanken van de Berendries liggen op een boogscheut nog te wachten met diverse klimtracks en technische afdalingen. Aan de Alpacahoeve wordt richting Boterhoek gefietst. Het klimmen en dalen herhaalt zich rond de specifiek bonkige dallen bestrating van de Hostellerie gevolgd door een exclusieve Zavelput downhill. Parallel op een veldweg met het Mijnwerkspad strandden de fietsers zeer snel in de douches van WIK Boekel.

Zondag 29 januari 2023 – VTT Winter Boekeltocht Zwalm – Voetbalkantine WIK, Heuverstraat , 9630 Zwalm –  25-40 km: 8.30-11.00 – info: www.wikboekel.be, Kurt Eeckhout, 0478 32 27 04, info@wikboekel.be

gpx beschikbaar vanaf donderdag online op de site van de organisator