28-01-23 – Cyclo & VTT Stekene

Zaterdag 28 januari 2023 is de Trappers Trophy in Stekene aan deels vernieuwde editie toe. Gaan de fietsers nog richting Nederland vanuit de noordrand van het Waasland, dan is dit voor de mountainbikers niet langer het geval. Marc Van Stappen, coördinator van de off-road, laat verstaan dat de vergunningen om door de Nederlandse veldwegen en bossen meestal pas ter elfder ure bekomen werden.

De dikke banden rijden richting de  Fondatie van Boudelo. Het is een lappendeken van voormalige abdijgronden ten noorden van Sinaai, streepjes hakhoutbossen, loofbossen, populieren en knotwilgen die door veldwegen met elkaar zijn verbonden. Van Eksaarde gaat het naar het Vrijbos in Klein-Sinaai, de Moerbeekse bossen en de Stekense Bagaard met het Wullebos.

Aan bosdreven geen gebrek in de Trappers VTT Trophy

In de omloop zit een schitterende single track aan de Moervaart tot Eksaarde. De passage aan de Etboshoeve, een beruchte ontmoetingsplaats voor rovers en smokkeraars is één van de mooiste parels in het Waasland.

De Etboshoeve, oase van rust

De cyclotochten rijden een lus naar Puivelde om dan pas op de trambedding Stekene-Klein Sinaai te fietsen. De tocht gaat naar Sint-Janssteen waar in Den Ambiance een ravito is voorzien. Over de Hellestraat, het grensgehucht, met vlakke wegen bereik je onze Zeeuwse Noorderburen. Via De Klinge, Meerdonk en Sint-Gillis waas worden de wielertoeristen terug naar Stekene geloodst.

De Trappers Trophy wegtocht blijft populair


Zaterdag 28 januari 2023 – VTT & Cyclo Trappers Trophy Stekene – Broederschool, Nieuwstraat 17, Stekene – cyclo 27-45 km: 8.30-14.00 / VTT 25-36-48 km: 8.30-14.00 / VTT kids 15 km:13.30 – info: Sneltrappers Stekene, Lieven De Cock, 0486221341, sneltrappers@outlook.com