21-01-23 – VTT Kortrijk

Zaterdag 21 januari is Kortrijk het mekka van de fiets. Analoog met de driedaagse Fietsbeurs Velofolies gaat daar de VTT Velofollies door. Sportcampus De Lange Munte is de ideale gastlocatie voor een prachtige toertocht door het uiterste zuid-westen van West-Vlaanderen.

Velofollies VTT is genieten van de groene zuidrand van Kortrijk


KSV Bellgem en zijn fietstoeristen WTC De Pelikaan beschikken over een team van om en bij de 30 vaste medewerkers aan de VTT. Met 20 jaar organisatie ervaring ondervond vorig jaar onze redactie dat de VTT Velofollies een super fietsevent is.

Klimmen op de Imog Site

De trip trekt via Bellegem naar Moen. In deze Scheldegemeente crossen de deelnemers door de Imog Site. Die doortocht begint met een stevige klim. De raid trekt voorbij het Kasteelpark van Bossuyt naar de bevoorrading aan de Ijshoeve in Sint-Denijs.

Een beeld van een uniek passage aan het kasteel van Bossuyt

In Spiere-Helkijn wordt de Scheldebrug overgestoken richting Herinnes. In de schaduw van de windmolens die hier het Scheldeland beheersen gaat het naar Warcoing. De landelijke wegen lopen richting Kooigem en het Bellegembos. Tijd voor een tweede ravito bij Carosserie De Keyzer. Ideaal voor de finale aan te vatten op weg naar de Lange Munte. Daar zal na een heerlijke douche een uitgebreide après-bike goed zijn voor straffe verhalen.
De verkenning van de voorbije dagen gaf tekenen van een zeer goed berijdbare omloop. Nu de komende week zich aandient als heel wat droger worden er weinig zware stroken verwacht. Kortrijk is er klaar voor.

Zaterdag 21 januari 2023 – VTT Velofollies Kortrijk, Sportcampus De Lange Munte, Bad Godesberglaan 22, Kortrijk – 30-37-47-57 km: 8.00-13.00 – info: WTC De Pelikaan, Filip Tack / 0475961548, fil.tack@telenet.be