15-01-23 – VTT Zele

De fietsvriendenclub van Pierre Piryns zocht ruim 20 jaar terug wat extra inkomsten om op fietsreis naar Frankrijk te trekken. In Hamme-Zogge werd gestart met een veldtoertocht door de zeven cyclo’s. De locatie was snel te klein en er werd uitgeweken naar Huivelde. Anno 2022 een toertocht goed voor 600 off-roaders in het Waasland.

Brede wegen in de bossen

Zondag 15 januari 2023 is het al mountainbike wat de klok slaat in het gehucht tussen Lokeren en Dendermonde. Gekneld ten noorden door de Durme en ten zuiden doo de Schelde is de VTT Schelde & Durme een sportparel centraal in het Waasland. Pierre Piryns heeft zijn omloop bijgestuurd in functie van de moderne trends in het dikke banden circuit. De VTT pakt uit met 70% onverharde wegen die tevens geschikt zijn voor gravelbikes. De omlopen bevatten slechts één weidestrook als verbinding.

Uitgebreide bevoorrading onderweg

De tocht gaat naar de Berlaarse Gratiebossen. De naam van het bos dateert volgens de overlevering uit de 18 de eeuw waarbij de rovers de voorbijgangers namelijk zonder gratie beroofden. In het bos is de bevoorradingspost opgesteld. Het verplichte mountainbike-parcours in het bos wordt verlaten om naar Zelehoek te rijden. in Hamme Sint-Anna komt er een uitgebreide track op het jaagpad van de Durme. Eerder gaat de toertocht over het Schelde-jaagpad aan de Waterhoek van Berlare.

Zondag 15 januari 2023 – VTT Schelde- en Durme Zele – Zaal Ons Huis, Huivelde 211, 9240 Zele – 30-35-40-45-50 km: 8.00-11.00 – info: Ronde van het Waasland, dirk.cornu@gmail.com, 0485080674 – website – gratis bewaakte fietsparking – pechdienst en gratis pannekoek in de àpres.