15-01-23 – VTT Moorslede

De Boskantrijders Moorslede hebben voor komende zondag veel over om de tocht in deze supernatte januari maand te laten slagen. Zaterdag staat er een uitgebreide verkenning van de omloop geprogrammeerd. Zowat honderd actieve leden zullen er voor zorgen dat de omloop goed berijdbaar is. Schrappen van drassige passages, kleine werken om plassen weg te draineren, en aanbrengen van de aangepaste signalisatie op cruciale plaatsen zorgen er voor dat een last-minute update tot de puntjes wordt uitgevoerd. Op hun Facebookpagina zal zaterdag het beeldmateriaal van de ingrepen online verschijnen.

De toertochten gaan richting Passendale en Beselare met de centrale bevoorradingspost in Passendaele. In de tocht is de passage van het Vierkaven bos van Moorslede voorzien. Het 8 hectare grote domein is een belangrijke schakel tussen stadsbossen van Roeselare en het Polygoonbos in Zonnebeke. Dit laatste, 91 hectare groot, herbergt het Buttes New British Cemetery. Mountainbiken en de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog worden hier in dit immense bos net als in gans de regio met elkaar verzoend.

De toertocht is een goede mix van road, hard-off-road, aardewegen – en bospaadjes. Gravelwegen zijn voor deze toertocht de eerste keuze omdat de berijdbaarheid steeds optimaal blijft. De vrij vlakke omloop blijft evenwel pittig. Na de aankomst zal een belegd broodje aangeboden door de Boskantrijders zeker heerlijk smaken bij een streekbiertje.

Gravelen zal in Moorslede niet ontbreken

Zondag 15 januari 2023 – VTT Pinguintocht Moorslede – CC De Bunder, Iepersestraat 52 B, Moorslede – 22-33-45 km: 8.00-10.30 – info: Boskantijders, Koen Gheysens, 0479238084, koen@abg.be