15-01-23 – VTT Brasschaat

Verloren Maandag in Brasschaat was voor RABC de ideale dag om de ultieme verkenning te doen van hun VTT van komende zondag. Met Natalie Jurgens, organisatiecoördinator, mee op de fiets om er voor te zorgen dat zondag Brasschaat de place-to-be is in de regio Antwerpen.

De toertocht trekt bij de start naar het Peerdsbos, één van de meest bezochte bossen in de stadsrand van Antwerpen, waar de mountainbikers aangepaste en toegelaten paden vinden.

De oudste fietsclub van ons land stuurt de fietsers vervolgens naar het 165 ha grote ‘Inslach’, een heidegebied dat in de 19 de eeuw bebost werd. Was het in de beide wereldoorlogen een open slagveld, vandaag kunnen de fietsers er volop genieten van de natuur op de aangelegde bospaden.

Wie wil mountainbiken aan de Antwerpse rand komt ongetwijfeld in het Militair Kamp van Brasschaat. Aan Perron Noord voorziet de RABC-ploeg voor alle afstanden een uitgebreide bevoorrading. Kilometers off-road vinden in deze bosrijke militaire basis is geen probleem.

Bij de verkenning werden ondanks de vele regenbuien amper zware zones ontdekt. De zandgronden zorgen er voor dat de verwachte 1000 deelnemers zo goed als zorgeloos door de dreven en bospaden kunnen fietsen. Voor wie diep in de energietank moet putten is er na de toertocht een uitgebreide afterbike voorzien waar met warme Cecemelk de krachten aangevuld kunnen worden.

Zondag 15 januari 2023 – VTT Brasschaat – GIB, Door Verstraetelei 50, Brasschaat – 15 for kids-30-50 km: 7.30-10.00 – info: Rabc Brasschaat, Natalie Jürgens, 0486204135, natalie_juergens@hotmail.com 

fotobronnen RABC en VTT editie 2018