07-02-2021 – Geef TIS een Vlaamse Wildcard !

Open oproep aan de Vlaamse UCI Koersen


De Vlaamse profploeg TARTELETTO-ISOREX baggert reeds een jaar op zoek naar deelnames aan profkoersen. Begin februari 2021 ziet de toestand voor het team van Peter Bauwens er alles behalve rooskleurig uit. In de meeste Vlaamse UCI wedstrijden vallen zij uit de boot omdat de voorkeur moet uitgaan naar de Pro-Tour teams en de Europese Continentale ploegen.
Uiteraard kan je dan stellen dat de Wetterse ploegleider wel weet wat het statuut is van zijn Belgisch profteam. Hij droomt er al een paar jaar van om een niveau hoger te kunnen meestrijden. Helaas zijn heel wat factoren de voorbije jaren niet van aard om makkelijk zo een team te structureren.  Team Veranda Willems had met Ivan De Schamphelaire aan het roer zich opgeworpen om dat succesvol te realiseren. Maar toen kwam een ex-prof het werk van jaren ontregelen.
Vandaag zitten een vijftiental profs vol ambitie in hetzelfde schuitje van de Zwarte Brigade. Het corona-virus is dit maal de sterkste ontregelaar. De “Yellow Tigers” hebben in maart amper 4 koersdagen in het verschiet.
Flandrien.be doet een oproep aan de nationale en Vlaamse wielerleiders om in overleg met de Vlaamse organisatoren, Flanders Classics incluis, een open oproep om dit unieke Belgische wielerteam een wildcard te geven voor de Vlaamse lenteklassiekers. Los van de geldende regelgeving rond start recht moet er een oplossing kunnen gevonden worden om in uitzonderlijke tijden, uitzonderlijke mogelijkheden te creëren. Er zijn in het verleden ook al precedenten geweest om onder de vlag van ‘de nationale ploeg’ renners startrecht te geven. In onze Vlaamse voorjaarswedstrijden kunnen deze profs van Tarteletto-Isorex zich profileren, de koers zeker kleuren in de aanvangsfase, hun sponsors in de kijker brengen, en andere potentiële teams laten zien dat doorgroeien kan.

foto TIS