Retro – Victor Campenaerts @ TT Giro 2019

Retrostream –  Tijdrijden is een slopende discipline. Victor Campenaerts heeft er zijn handelsmerk van gemaakt. Met het verpulveren van het werelduurrecord heeft hij zijn plaats in wielerwereldgeschiedenis veroverd. Maar na die prestatie was het vooral uitkijken naar hoe hij zou presteren in de tijdritten in de Ronde van Italie. Op 2  verschillende parkoers kon hij wedijveren met de besten. Winnen zat er niet in.
Etappe 9 was na de proloog de  eerste grote uitdaging  voor de Vocsnor. In de trui van Europees kampioen tijdrijden was een podiumplaats zeker een must. Enkel Primoz Roglic zou 11 seconden beter doen op een parcours dat in de tweede helft stevig op klom naar een 648 meter hoogte met pieken onderweg van 10 en 11 meter. Herbekijk de prestatie van etappe 9


Etappe 21 als slot van de Giro in Verona ging over bijna 16 km met halfweg de klim van 4.5 km aan 4.6 %. Ook daar zou Victor zijn mannetje staan. Roglic zat al een poos over zijn hoogtepunt en Thomas De Gendt was heel diep geweest met een top tijd en goed voor een podium. Campenaerts is 2 seceonden sneller maar wordt geklopt door Sunweb renner Chad Haga.