26/08/2017 – 3 Provincientocht St-Amands

20170826sintamands

De fietsclub Willen is Kunnen  Sint-Amands organiseert op 26 augustus de 20 ste editie van hun Drie Provincientocht. Vanuit Antwerpen door Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant met een flinke portie Pajottenland. Zowel de Faluintjesstreek als de Geuzestreek wordt opgediend met een grote scheut hellingen, al blijft de zwaarste tocht over 145 km met 800 hoogtemeters heel mooi binnen een ruim deelnemersbereik.


Er wordt gestart richting Buggenhout. Bij het binnenrijden van Baardegem gaat het voor de eerste keer goed vals plat om dan in Hekelgem na 20 km nog een tandje kleiner te moeten trappen.  In Roosdaal wordt zowel de Kattenberg als de Ledeberg opgereden Intussen heb je wel al een 48 km in de benen. In Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek duikt plots als een muur de Hunselberg op. Nog voor Gooik wordt de Stuivenberg op het menu gezet.  Via Strijland en de steeds maar golvende wegen trekt de toertocht door naar Lennik en Gaasbeek. Lambik en Geuze drinken kan hier je benen afsnijden, want De Eksterenberg in Pede moet er ook aan geloven. Van dan gaat het snel terug richting Scheldeland. In Ternat rond de tocht de kaap van de 90 km maar met een stevige uitsmijter op Tenberg, de laatste klim op de terugweg, is mogelijks al wat energie verbruikt. Dwars door Asse en Merchtem kom je in Wolvertem waar een lus over Nieuwenrode wacht. Terug in Wolvertem kan de finale over Steenhuffel en Opdorp beginnen.


De 125 km past voor de lus over Nieuwrode. De 90 km gaat in Hekelgem onmiddellijk oost-waarts op Ternat fietsen met de lus over Nieuwenrode. Die wordt er bij de 70 km niet bijgenomen. De 50 km gaat reeds bij het inrijden van de Faluintjestreek recht op Asse fietsen en keert terug naar het mooie Scheldelandschap


3 Provinciëntocht – Sint-Amands
Sporthal, Sportlaan 7, 2890 Sint-Amands
145-125 km: 7.00-10.00 / 90-70-50 km: 7.00-12.00
Info: WTC WIK Sint-Amands, http://www.wtc-wiksintamands.be, guydewachter@hotmail.com
webinfo800

Advertenties