19/08/2017 – Memorial Tom Simpson

20170819simpson

De Memorial Tom Simpson is volledig hertekend. De tocht start op de oude vertrouwde stek aan de Gentse Watersportbaan, de thuisstad van de Brit, en de pleisterplaats van zijn dochter Joanne. De organisatie in Gent is sinds vele jaren in handen van Gentse Velosport.
Via Zwijnaarde wordt naar Merelbeke gefietst om het eerste opwarmertje, de helling van de Asselkouter in Munte na 26 kilometer te bereiken. Het gaat richting Scheldewindeke waar de oplopende kasseien van de Schaperstraat naar een stukje Lange Munte leiden. Op de Olmenstraat in Dikkele loop je weer op de trappers. Vlak wordt het niet want een afdalend strookje kasseien van de Paddestraat verlaat je voor de beklimming van Knutsegem, dan naar de Slijpstraat in Sint-Goriks, gevolgd door de Vlamme in Erwetegem.
In Erwetegem is de bevoorrading voorzien.  Dan volgen voor de 155 km de lichtere Waesberg en de Langemunte in Lierde. Parikeberg moet verslonden worden op weg naar Everbeek om zo de provincie Henegouwen aan te doen. Via Ghoy en Flobecq  komt de tocht terug Vlaanderen binnen in Everbeek-Boven. De duik naar Parike kan beginnen en wordt vervolgd met de klim op de Kruisstraat in Brakel. Van hieruit fiets je terug naar de bevoorrading in Erwetegem met de klim op de Eikemolen en de Stuivenberg in Lierde. Na de tweede bevoorrading volgt de 155 km het parcours van de 115 km, richting St.-Maria-Oudenhove. Eerst het pittige Vossenhol en dan de Berendries. Na de technische afdaling van de Hostellerie begin je vanaf de Boembekemolen aan de zeer lange klim op Vissegem in Elst. Door Zwalm over sterk golvende wegen met de laatste klim op den Dries. In Dikkelvenne is er nog een uitgebreide bevoorrading voorzien in café Tarandus . Daarna rijdt de Memorial  via Baaigem, Semmerzake, Eke, Zevergem, De Pinte en St.-Denijs-Westrem terug naar de Gentse Watersportbaan.
De 75 km is in Scheldewindeke onmiddellijk doorgefietst naar Dikkelvenne. De 35 km blijft volledig in de vlakke Gentse rand.

webinfo800

Advertenties