05/08/2017 – Koester Cyclo & MTB – Ename

20170805enameWTC Samen Uit Samen Thuis uit Oudenaarde en Cycling Vlaanderen organiseren in het kader van de Koesterfeesten in Ename een Koesterrit in de Vlaamse Ardennen ten voordele van het Kinderkankerfonds van het Uz Gent.
De cyclotochten van 30 tot 100 km hebben een zeer gevarieerd parkoers. De 100 km heeft een volledig vlakke intro van ongeveer 35 km. Door Welden en Nederzwalm worden de vlakke landelijke wegen geselecteerd om zo aan de Scheldebrug een passage te volgen langs de waterloop tot Welden. Bij de passage van Ename wordt het parkoers onttrokken aan de Scheldevallei en klim je stilaan naar de Tissenhove Molen in Horebeke. De duik naar de voet van Den Daele kondigt een pittige klim aan. De 2de afdaling op de Ladeuze is de aanloop naar de lange klim – op tarmac – naar de top van de Koppenberg op 55 km. In Nukerke wacht de Turkye klim, in Schorisse wacht de Waardeboekenklim alvorens je via de Quatre -Vents even Le Pays des Collines inrijdt met de onvermijdelijke klim van La Houppe, het hoogte punt van de regio. Terug dalen naar Schorisse voor de volgende klim op de Steenbeekberg. Na Schorisse dorp is de kortste weg naar Ename over de Varent. Goed voor 800 hoogtemeters.
De 70 km pikt onmiddellijk in op de omloop met de heuvels van de Vlaamse Ardennen. De 50 km volgt het vlakke deel in de Scheldevallei en heeft nog een lus tot voorbij Horebeke om dan ter hoogte van de Varent door te stoten naar Ename met de 70 en 100 km. De 30 km blijft in de Scheldevlakte.


De mountainbiketochten zijn volledig Vlaamse Ardennen geïnspireerd. Zowel de 65 als de 34 km hebben een pittig profiel. Starten doe je op de Natendries klim off-road, via Mater en Horebeke kom je aan de Perlinck watermolen met een uniek bewaard schilderachtig pad. Even verderop ligt het Burreken in Zegelsem, de zware klim op de Ganzenberg, de Orinsmolenberg, afgewisseld met de technische afdalingen van de Stok, de Tieg en de Waardebroeken. Via Kerkemberg duik je de vallei van de Maarkebeek in voor de zware klim op de Ladeuze en de Ommelozen Boom.
Wie voor de 65 km gaat begint hier aan de ‘Koppenberglus‘. Eerst het Onderbos en dan het beruchte ‘Steengat’ op, de Koppenbergbos door en spectaculair dalen op het Pironpad. De laatste zware hindernissen liggen op Lamont om dan de finale te fietsen vanuit Berchem tot Ename in de prachtige vlakke Scheldemeersen van Melden.


Praktische Info: Koesterrit – Ename
Lijnwaadmarkt 32, Ename
Cyclo: 100 & 70 & 50 & 30 km. I&S: 07.00-10.00
VTT: 65 & 34 km. I&S: 07.00-10.00
Info: Wtc Samen Uit Samen Thuis, samenuit.samenthuis@outlook.com & bruyneelmathieu@gmail.com
webinfo800

Advertenties