21/07/2017 – Lage Landen Tocht – Bilzen

20170721bilzen
Op 21 juli is Schoonbeek bij Bilzen al 25 jaar de afspraakplaats voor de Tocht der Lage landen van KWTB Schoonbeek. Voor dit jubileum presenteert de fietsclub een volledig vlakke tocht door de Maasvallei tot in het meest noord-oostelijke punt van België met een kleine passage op Nederlands grondgebied bij het witte dorpje Thorn.
De tochten vertrekken onmiddellijk naar Bessemer voor de doortocht van het zuidelijk deel van het Nationaal Park van de Hoge Kempen. Dwars door Rekem gaat het via de grote plas bij Boorsem snel naar de splitsing na 25 km aan de rand van de Maas.
De 60 km gaat zuidwaarts en meandert ongeveer 20 km mee met de Maas om via Munsterbilzen terug naar Schoonbeek te toeren.
Intussen bereiken de 93 en de 131 km fietsers noordwaarts. Via Maasmechelen en Stokkem gaat het constant door de Maasvlakte zonder het water te zien. Bij Elen maken de 93 km fietsers de westwaartse doorsteek. Om Thorn te bereiken moet je nog een dikke 20 km meer noordwaarts fietsen. Via Maaseik en Ophoven beland je in Kessenich. De grenspaal en een brasserie voorbijrijden zijn de enige obstakels om Nederland in te rijden. Na de passage van het grotendeels witte huizendorp Thorn. Bij Ittervoort rij je terug België in.
De passage van Kinrooi, Tongerlo, en Opitter beland je terug in het groene hart van Limburg. Daar worden de fietsers van de 93 km weer opgepikt. Bij As duik je het noordelijk deel de Hoge Kempen in. Je doorkruist Zutendaal op weg naar het Albertkanaal. Even de oostwaarts het kanaal volgen om dan over te steken naar de finale op de omloop van de 60 km.
Alle info en parkoersinfo op de site van KWTB Schoonbeek.
webinfo800

aanbevolen door FLANDRIEN.BE
unitas leeuwkampshirt 2014 flandrien.be.cdr

Advertenties