11/06/2017 – Jan Bogaert Classic – Temse

20170611temseJan Bogaert was van 1979 tot 1974 een zeer goed profrenner. Ondanks dat wist hij in zijn rijk gevuld palmares maar een paar koersen naar zijn hand te zetten in zijn eigen Waasland. Daarbij hoort de Omloop van het Waasland en de profkoers in Zele.
Sinds vele jaren maken de Jan Bogaertvrienden dat goed met een klassieker in Temse. De editie 2017 laat u smullen van dat mooie Waasland en een een flink stuk van Zeeuws-Vlaanderen. Met een topafstand van 125 km, een ladyfuntocht van 70 km en een familiezoektocht van 30 km moet dat op een zondag niet meer zijn!
De klassieker rijdt via de Scheldedijken Temse uit naar Velle. Via landelijke wegen van Bazel en Kruibeke gaat het naar het noorden van de E17. Het schilderachtige Ponjaar en de vlakbije Forten sturen de fietsers naar de Melseledijk en de Vliegestal. Via de westrand van de Waaslandhaven gaat het richting Prosperpolder. De grens wordt gepasseerd. Het is fietsen in het Verdronken Land van Saeftinge, dwars door Emmapolder, Paal en Baalkoek tot net voor het haventje van Walsoorden.
Op de Baudeloodijk en de Roversberg rij je terug naar de grensovergang bij Nieuw-Namen. Van daar is het bijna recht toe recht aan dwars nog  40 km door Sint-Gillis-Waas naar Temse terug.
De 90 km maakt in Emmadorp direct de ommekeer naar Vlaanderen. De 70 km houdt het bij een korte lus ten noorden van de N34 Expressweg Antwerpen-Knokke.  Meer info omtrent de Jan Bogaert Classic