10 & 11/06/2017 – Olympia’s Tour – Sijsele

Olympia Sijsele is toe aan zijn fietsweekend 2017 met fiets en mountainbiketochten. Voor de Cyclo is er een fietstocht op de grens van Oost – met West-Vlaanderen. Zo fietsen we via Kleit, Bellem, Astene naar Kruishoutem, alvorens terug te keren via Machelen, Kanegem, Kruiskerke en Beernem.
Dat de toertocht over 130 km (enkel op zaterdag) loopt naar de Vlaamse Ardennen houdt niet in dat het een klimtocht in. De wegen blijven biljartvlak tot voorbij de E17 bij Deinze.
De dubbele passage van het schilderachtige gehucht Lede, vlakbij Wannegem houdt ook twee pittige stukjes vals plat in. Dat is eveneens het geval bij de passage van het uitgestrekte kasteeldomein van Lozer bij Kruishoutem.
Voor de wielertoeristen is een vlakkere omloop zeker een welgekomen afwisseling tussen al dat klauteren door de Vlaamse heuvels.
De VTT is een aangename, zomerse mountainbiketocht met een afwisseling van veld- en boswegels, aaneengebonden door de oude spoorwegbedding, rond Sijsele. De bossen rond Brugge, ze hebben bij de mountainbikers een degelijke faam.
De bevoorradingen (Astene en Kruiskerke op de weg) zijn super verzorgd met drank (water en Svensson isotonische drank), fruit (appelsien, banaan, rozijnen) en voedsel (wafels, cake,….). Iedereen kan ter plaatse zijn drinkbus bijvullen. Voor de VTT is dit niet anders. Na de rit krijg je een gratis hotdog en kan je in de cafetaria terug op krachten komen!
20170610sijsele800