10/06/2017 – Azaleatochten @ Oostakker

Al voor de 54e keer organiseert WSC Oostakker-Lochristi zijn Azaleafietstochten, vanuit het centrum van Oost-Vlaanderen naar de schilderachtige Vlaamse Ardennen. De veldtoertochten zijn vlakke tochten in de Gentse rand.
De fietsafstanden 75-105 km zijn lichtgolvend tot golvend met 500 en 800 hoogtemeters. De 135 km is er eentje voor de echte klimmers met bewust gekozen minder bekende hellingen op de Leberg en de Kanarieberg na. Maar de gevestigde regionale fietsers zullen de Slijpstraat, de Kraaistee, de Leinstraat, Quenau, Rigaudrye, de Schuuziche Heide, de Steenberg, de Arme Kleie, en de Latemse Bergstraat wel kennen en weten dat er met meer dan 1300 hoogtemeters een omloop voor de genieters van de Vlaamse Ardennen is uitgezocht.
De bikers kunnen genieten van een vlak parcours, keuze tussen 30-40-50 km. Bij droog weer kunnen de snelle bikers zich eens goed uitleven, het is een fantastisch parcours om hun conditie te testen. Via Heusden, Destelbergen, Laarne en Wetteren is de omloop zo goed als 100 % Scheldemeersen gerelateerd.
Dat deze labelorganisatie kids en dames gastvrij onthaald is al jaren het handelsmerk van WSOL. Nieuw is nu de Flanders Kids Tour, hier kunnen de Kids zich uitleven op een behendigheidsparcours en fietsen daarna onder begeleiding een fietstochtje van 25 km op de weg (vanaf 6 tot 15 jaar)!
Ruime parkeerplaats aan het Edugo scholencomplex, genieten van een gratis Ename of frisdrank naar keuze in de gezellige cafetaria, douches en bikewash, WSC Oostakker-Lochristi zal zeker niet ontgoochelen! Alle  info op de zeer verzorgde website van WSC Oostakker-Lochristi.
20170611oostakker