13/05/2017 – Omlopen Schelde- en Zwalmstreek – Merelbeke

De jarenlange traditie heeft iets onaantastbaar. Het fietsevent van WSC Merelbeke-Scheldestreek heeft zo een traditie. Jarenlang weten de bestuursleden steeds verrassend mooie omlopen uit te stippelen doorheen de Schelde- en de Zwalmstreek zonder daarbij te teren op de reputatie van beruchte hellingen. Afbeeldingsresultaat voor molen sint-kornelis horebeke

Voor hun cyclotochten toeren de deelnemers aan de 135 km doorheen Zwalm, na 33 km ligt met Makkegem en de Eesstraat de voorschotel van deze klimrit met ruim 1000 hoogtemeters. De lange klim over de heuvelrug tussen Sint-Kornelis-Horebeke slingert over de historische Buikberg met zijn mooie Hoogkoutermolen.
De steile afdaling langs de Beekkant loopt naar Schorisse waar de drievoudige klim op de Steenberg ingeleid wordt door de kasseien van de Kaperij, de nukkige klim op de Rijststraat om dan aan het slot boven de Steenbeekdries het prachtige D’Hoppebos te aanschouwen op de grens van Vlaanderen en Wallonie. Via de Liebertusdreef in Opbrakel en de Kreemstrat in Everbeek duikt je even later Wallonie in voor de nijdige klim naar Aulnoit in Elzele. Het Waalse internezzo is maar even want daar wacht de Fortuinberg op de flanken van het Muziekbos in Louise-Marie. Maarkedal sluit de zwaarste pieken op deze toertocht af met de Bossenaere en de Kokkerelle, respectievelijk de zijkant van de Taaienberg en de Eikenberg… Deze top ligt na 100 km, tijd voor de Scheldevallei in te duiken met zijn minder steile hellingen, al blijft de tocht tot in de buurt van Merelbeke met talrijke landelijke wegen u zeker bekoren…167D8657

De 50 km mountainbike laat je kennis maken met de pracht van de Scheldevallei en de groene longen er rond. Het zwaartepunt van de tocht ligt in de buurt van Munte, Bottelare en Baaigem waar de hellingen elkaar moeiteloos opvolgen in de schaduw van de Prinsemolen.

IMG_6459Zowel op de wegtochten als op de mountainbiketochten zijn de bevoorradingen zeer verzorgd en blijft de après met  de Merelbeekse pannekoekenbak  je nadien nog wat in het geheugen nazinderen.

20170513merelbeke
webinfo800
blancolijn
WSC Merelbeke is ook de mede-inrichter van de Belgian Cycling Happening 2017
2017banner

Advertenties