13/05/2017 – Acht van Zelem

De fietsclub WTC Sportvrienden Zelem, later omgedoopt tot Zelem Cycling heeft een jarenlange inzet weten om te bouwen in een schitterende Heroica Classic op het VWB programma. Zaterdag 13/05/2017 is het weer fietsen troef in de Zuiderkempen op de grens van Limburg, Vlaams-Babant en Antwerpen… Met een organisatierecord van bijna 2000 deelnemers in het verleden, hebben de Halenaars een prachtig objectief.
4 afstanden van 70 km tot 160 km laten er geen twijfel over bestaan dat de Acht van Zelem zich richt tot  de sportieve fietsers.  160 km, dat is over een golvend parkoers fietsen met de inleidende klimmetjes op de Dennenbostraat na 15 km in Hogen en deze na 30 km net voor Weyer. Na 45 km nader je Hasselt maar mag je eerst de Sasput nog opklauteren.
Afbeeldingsresultaat voor imes hasseltNa de bevoorrading bij Imes in Hasselt begint het stevige werk in de buurt van Borloon, met Rullingen, Kuttehoven, en de Romeinse Kassei. Tot Tongeren wordt het klimtalent voer golvende wegen gestuurd met het keerpunt aan de Maas dat steeds nader komt. De terugweg wordt gespekt met 2 pikante klimmetjes, voor de duik naar de Maas de eertse bij Eben Emael, de twee bij het wegrijden van de Maasvallei op Zusserdel. Niet getreurd, want het blijft Limburg op zijn mooist tot het einde. Na 120 km wacht de pittige Hoeseltse Kruisstraat en diep in de finale sluit je af op de Willekensberg.
Een overzicht van de diverse afstanden: 70 km: licht  heuvelachtig met 1 bevoorrading 110 km: licht heuvelachtig met 2 bevoorradingen en een extra lus over Wellen, Wintershoven, Kerniel, Wimmertingen om om zo een tweede bevoorrading bij Imes te passeren – 130 km: matig heuvelachtig met 3 bevoorradingen richting Borgloon en Tongeren met enkele mooie beklimmingen zoals de Leeuwenberg – 160 km: zwaar heuvelachtig met 3 bevoorradingen. Duimen doen we alvast voor een editie in betere weersomstandigheden dan deze van 2016 toen wind en regen alle deelnemers zwaar hebben getart.
Alle info op deze link

20170513zelem

Advertenties